SAMMANFATTNING AV 2008



Jävlar vad detta året rann ut snabbt! Vad hände med alla månader, veckor och dagar? Jag minns nyår som om det bara var ett halvår sedan. Nyår som jag spenderade i ett "kristet område". Hemskt jobbigt måste jag erkänna. Visst hade det sina fina stunder men fyyy, det gör jag aldrig om!
Stiga upp 8 varje morgon och så hade de aktiviteter som fortsatte till 4 på morgonen.....sen upp vid kl 8 igen. Man var sliten varenda dag. Sen bibelstudier.....urk va tråkiga dom var!!!!!!
Nej människor, nu tänkte jag faktiskt skriva om mitt händelserika år för er alla. Ni vet ju faktiskt bara om det som hänt de senaste 6 månaderna, inte halvåret innan ;)

Nyår har jag ju redan skrivit om så de skippar vi. Jag hade tänkt glo igenom bilderna för att lättare komma ihåg vad jag gjort detta år men hittar inte min lösa hårddisk.....suck...

I Mars har jag minne av att min första Sälenresa blev av :D. 4 Dagar var jag iväg med konfirmander och skojade. Kul som attan var det även om jag var psykiskt orolig för mitt SO:prov och min Svenska redovisning jag skulle ha måndagen efter (kom hem på en söndag). Dagen innan vi skulle åka hem lärde jag mig iaf att åka skidor och fastnade för det totalt. Jag höll till i Tandådalen.

April: Jag fyllde 16 och min dumma åldersnoja böjade krypa fram. Jag borde inte alls ha ångest över att bli 16 år!!! Det är ingenting jämfört med 30...då kan man ju disskutera saken xD Kommer inte direkt ihåg på rakt arm vad jag fick på min födelsedag men den var mysig iaf :).

Maj: Vi hade en hemskt tidig sommar och träd och blommor började växa oerhört fort och det luktade underbart överallt. Detta året var rekord på plommon och det har jag aldrig varit med om i hela mitt 16-åriga liv och lär förmodligen inte vara med om det heller fler gånger. Tog även "spexfoto" med klassen. Jag var "utklädd" till Marilynn Monroe(?) men när jag inte fick tillräckligt fasta lockar så fick jag bli en filmstjärna ist ;) Gick på mitt första Spring Break där jag träffade underbara Jonna (Joanna) för första gången :D<3

Juni: En massa inlämningar hit och dit i skolan. Stressen för slutbetygen började knuffa på och man blev allt mer stressad. Det sluta iaf med att jag fick 2 VG och resten G. Jag som haft IG i matte började nästan gråta när jag fick reda på att jag lyckats få till ett G på det ämnet. Jag hade verkligen kämpat för skiten och det lyckades! Otroligt!
Avslutningsmiddag i något mysigt litet hus med alla 9or och sedan var det dags för skolavslutning. Jag var bombsäker på att jag skulle börja stortjuta! Hände ingenting.... Jag må vara känslokall men herregud va skönt det var att få börja om på nytt. Det var förmodligen sista gången man såg några människor men andra från klassen skulle man ju träffa i nya skolan och på bussen och kanske i någon affär inne i stan. Fanns vissa som verkligen grät....men inte jag. Firade midsommar på Öland, Borgholm :)

Juli: Jag fick i början av juli reda på att jag kommit in på Livsmedelsprogrammet. Blev arg som ett bi när jag läste att nagellack inte var tillåtet när vi var i produktion men kom sedan på varför xD
Den 14 juli vet jag att jag startade min blogg. Herregud, jag kommer ju ihåg när jag började skriva i den! Det var verkligen dragit på! Ångrar inte att jag skapade den :)
Jag åkte till Stockholm för 2 gången i mitt liv och resan var ju inte fantastisk hela tiden xD
Vi åkte mitt i natten, jag hade maginfluensa, var förkyld, hade ont i huvudet OCH så svimmade jag 2 gånger på en rastplats i Ringarum xD

Augusti: Jag började övningsköra lite försiktit :P Det gick bra och pappa tyckte jag var duktig! Det var dags för den årliga Rix Fm festivalen och den var lika rolig som vanligt. Var där med Frida och hon träffade på 2 kompisar till henne. Charlie och........Felix.......xD
Jag började gymnasiet! Mitt nya förbättrade liv började!!! Helt ny skola, helt ny klass, nya ansikten och ny bekantskap. Höhö och så ny....
kärlek.

Oktober: Jag åkte till London!!! Roligaste resan hittills skulle jag tro! Längtar tillbaka som satan!

December: Jag tror jag missat att berätta mycket men men nu måste pappa ha datorn xD

Jag ska åka till Molly snart för imorn sticker vi ju till Sälen. Komma iväg från denna jävla miljo i 10 dagar tackar jag inte nej till!
Så jag får önska alla ett härligt nytt år, jag vet att jag ska ha det iaf!!!!

GOTT NYTT ÅÅÅÅÅÅÅRRRRRRR!!!!!!!
<33333333333333333333333333333333333

JULBAK & LITEN JULAFTON



Idag blev det att åka till farmor & farfar för att fira en mindre "julafton". Annie, Erik & jag busade mycket med Nisse & Loffe som är namnen på f&f's katter. Det var trevligt, vi åt god mat och tittade på "Lilla Kycklingen" på tv. Måste säga att det är väldigt få julinspirerade program iår. Eller är det väll bara jag som glor på tv vid fel tillfällen xD
Mitt mål som jag tror att jag inte skrivit i bloggen var iår att inte se ett enda avsnitt av årets julkalender eller ens läsa en rad om den i tidningar och på internet. Känner mig stolt som klarat av det hittils och jag tror inte att jag kommer bryta det imorgon, hoppas inte det iaf. Jag har endast hört att det inte är med någon snö i den.....det säger ALLT!!!!
Alla julkalendrar efter "Håkan Bråkan" har ju sugit totalt!!!!
Nej, nog om sånt, dagen idag har som sagt varit kul :)
När jag kom hem från f&f så blev det att samla ihop lilla familjen och köra vår årliga rutin dagen innan julafton, kolla på uppersittarkvällen hos bingolotto.
Sanna Nielsen har verkligen förstört sitt hår!!!!!!!!!! Fick verkligen damp när jag såg det först! Hon är verkligen den som visat att det går att ha långt blont hår och fortfarande vara smart. Men nej visst, det rann ju tydligen ut ur sanden.
När det blev pause i tv:n så gick jag och gjorde knäck. Får vänta och se hur bra dom blev imorn men jag bjuder på en julig smakande bild på dom bara för att det är julafton imorgon ;D

På tal om det, ni har väll skrivit en önskelista? För det har inte jag *skämmes*
Jag känner mig verkligen som en tråkig tonåring när jag säger att jag önskar mig presentkort och pengar. Men allt annat är ju för dyrt och kläder köper man helst själv.
Iår har jag inte lyckats få mycket till julkänsla heller. Hade ju min julfest och satan vad tid den krävde! Se till så att allt funkar och så vidare. Hoppas den finns imorn iaf. VI FÅR KANSKE SNÖ I KALMAR IMORN!!!!! (kanske :( )



Min lille kusin Erik gosar med katterna Nisse (vänster) och Loffe (höger)


Andra kusinen Annie som myser med Nisse.


Hann knäppa av en egobild hos farmor. "Hej svaaank"
Ser verkligen ut som jag svankar allt jag har :O
Kör mig en dagens outfit alltså. Boleron från h&m, svart
linne från h&m, kjol från lindex, svarta strumpbyxor &
ballerinaskor som inte syns på bild.


"Nougatbollarna" bakade jag igår och knäcken för
bara en liten stund sedan. Jag känner mig så flitig!
Ska bli gott att avnjuta på julaftonsmorgonen imorn!

3 DAGAR KVAR



Nu är det 3 dagar kvar till julafton. Helt plötsligt har jag haft min blogg i ett halvår.....vart fan har tiden tagit vägen? Funderade på att göra en lista....tror det blir i ett annat inlägg.
Så himla mycket som händer både innan och efter julafton att jag helt glömt bort att det snart är julafton.
Efter julafton blir det ju att åka till Sälen med Molly min bby! <3
Det är ju bara 8-9 dagar kvar tills vi åker. Jag kan verkligen inte fatta det! Snart får jag ta plats i en backe bland snön igen.....åååhhh jag längtar ju då va!!!
Jag ska verkligen lära mig åka superbra.....försöka iaf.
Idag har jag bakat lite julgodis till julafton, jag lovade mormor & morfar  att jag skulle ta med mig det. Och vem kan säga nej till morföräldrarna? xD
Annars har jag faktiskt inte gjort ett piss, har varit underbart! Men ikväll blir det att lägga sig lite tidigare så man kommer upp lättare på julaftonsmorgonen. Har ju blivit lunchtid senaste tiden.....:P


Akriver snart igen!

JULLOV IMORN :D



Dagen idag har rullat på bra tycker jag. Var inte med på idrotten idag för det var hinderbana och det HATAR jag verkligen. Alla är så fruktansvärt jävla trötta på vår lärare Allan. Han ger oss derektiv han själv inte ens kan genomföra pga hans ölmage. Gårdagens lektion var dock oslagbar. Allan sa åt oss att plocka fram en massa saker och att det skulle gå snabbt. Då brast det för några i klassen och Mia & Molly röt till rejält, haha xD Fan att jag inte kommer ihåg på rak arm vad dom sa men kul som fan var det!
Just det, vi hade matteprov idag. På statistik & diagram.......HELVETE!
Vi har inte alls haft många lektioner med det och senast satt vi vid datorer och gjorde julkort......
Det är inte många som kommer ha höga betyg denna gången vad gäller provet.
Idag fick vi ÄNTLIGEN vår efterlängtade skolkatalog som är drygt 2 månader försenad. Var intressant att se vart vissa från min förra skola hamnade. Detta var även första året någonsin som en gymnasiekatalog trycks i färg i Kalmar Län. Dessutom är den ordentligt inbunden och framsidan är i kartong ist för tunnt papper som lätt slits och går sönder. Imorgon är det som sagt dags för jullov och jag längtar! Ska bli så jääävla skönt!
Nej nu ska jag upp och läsa i min bok och sova!

Natti <3

LEONA LEWIS - I WILL BE


MATTELEKTION



Just nu sitter jag på en mattelektion och lyssnar på Börje som ska ha genomgång om något program eller vad det nu var:P
Hoppas nästan att datorn ska krascha eller ngt xD
Idag har det varit julbord i skolan och vi fick typ stå i kö i 30-40 minuter. Tappade räkningen eller så tröttnade jag :P Tycker det var ganska okej julbord. Idag är det övning med alla körer i smedby inför lucia.
Haha, förhoppningsvis lär jag inte vara bakfull eller trött från dagen innan, jag ska ju ha min julfest dagen innan lucian. Men nu tror jag nästan att jag måste jobba innan jag kommer för mkt efter så jag tror vi hörs ikväll eller något ;)


PussHej<3

SIMHALL & KUL MATTELEKTION



Ska börja med att säga att det snöat litegrann i Kalmar idag. Okej, duggsnö, men iaf. Nu är det jävligt jobbigt för antingen går jag runt och tror att det är tisdag idag eller torsdag. Den aktuella dagen är ju faktiskt onsdag så varför vill inte mitt huvud fatta det?! Blir gaaalen!
Idag har vi avverkat simhallen med klassen, kul som vanligt. Fast man saknade Alex & Mia som båda älskar att åka vattenrutschkanan. Men Molly var med idag iaf och det var superkul :D Tror inte vi var mer än 7-8 st som badade idag så det var lättare att genomföra alla övningar vi skulle göra. Inte för att jag direkt har chans att få VG men jag vill ju endå visa att jag klarar det som vår lärare vill att vi ska göra.
Idag kände jag verkligen att det inte blev något gjort på mattelektionen. Jag tvingade även Jonthe att följa med in eftersom han annars skulle ha suttit själv utanför i ganska lång tid och väntat på sin klass. Det är farligt att låta hnm kolla i min mobil för han kollar alla sms och bilder med en gång :P Har inte direkt barntillåtna bilder. Inget naket!!!! Men annars är det lite texter på vissa bilder som kanske inte ska läsas av ett barn xD
Iaf, Jonthe satt även och mobbade mig för att jag är så dålig på matte och så skickade han över en bild på mig & molly när vi pussas till sin mobil. Jag är jävligt nervös över vad han ska göra med den......:S
Men, gör han något med den så ska jag minnsan skicka runt den privata bilden på honom och hans kompis som han skickade till mig så han kan i princip inte göra så mycket med den xD
Efter skolan hämtade pappa upp mig och så kollade vi in i ishallen (iffehallen) för att se vad det kostade att åka skridskor när det är för allmänheten. Blev chockad över att det inte kostade mer än 10 :-.........
Efter ishallen åkte vi till Media Markt där pappa köpte en julklapp till mig och ett stativ till systemkameran så man ska ta snyggare bilder. Efter det blev det City Gross där vi skulle köpa julskinka och annat till lördagen. Och slutligen efter CG så blev det att åka till Rusta och köpa en ny vaxduk. Det har hänt andra saker när jag kom hem också men nu vill jag helst av allt typ sova. Är verkligen jättetrött och det är ju skola imorn så....GOD NATT!!!!


I måndags skapades dessa skönheter. På tisdagen fick allas hjärtan
ta plats i den stora julgranen där 1orna, 2orna & 3orna alla hängde.


Klotter på bageritavlan som helst av allt inte uppskattas av lärarna.
Okej, dom går med på det bara vi suppar ut det efter oss. Det gjorde vi
faktiskt inte efter denna gången så jag kan ju för visso förstå att det
gjorde dom lite tjuriga xD LP08 ÄGER!!!!!!!!


Haha, jag var bara tvungen! xD Detta är Molly som övningskör. Hennes
mamma sitter brevid henne och jag i baksätet. Jag beundrar att hon
klarar detta så jävla galant!!! Jag är ju även äldre än henne och börjar
känna pressen på mig...snart får jag trotsa ratten med bestämdhet att
allt ska gå bra!!!!! Believe in myself!!!! Molly <3


NY SKIDUTRUSTNING!



Idag åkte pappa och jag till Hansa City. Jag skulle köpa lite nya grejer till Sälen. Det var meningen att det bara skulle blivit en ny skidjacka, men det blev lite mer än så. Killen kom expiderade oss var duktig och visade alla saker som var otroligt billiga för att vara säsong. Hittade alltså en snygg vit skidjacka, ett par vita och lite röda pjäxor, 4 skidstrumpor & ett röd/rosa underställ (jag älskar färgen). Får se om jag tar någon bild imorn för jag måste läsa bok snart och sen sova. Mycket lättare att ta bild i dagsljus också. Iaf, det var inte världens billigaste kalas men nu har jag riktiga saker när jag åker iväg. Jag är helt kär i jackan, pjäxorna och understället. jag provade precis allt man har på sig i backen idag förutom själva skidorna. Fatta att jag ville åka iväg när jag hade på mig allt. Blev nästan tårögd över att det inte är någon snö utanför dörren. Helt sjukt...det var det för 5 år sen iaf vid den här tiden.
Iaf, nu är det drygt 23 dagar kvar tills man får komma upp i backen och liftarna.....LÄNGTAR!
Jag och Molly kommer ha så satans kul!
Jaja, nog om Sälen, huh ;) Nu blire läsa, sen sova!

AMANDAS FAVORIT-KINES <3



Okej, det har inte hänt speciellt mycket idag förutom 1 gullig sak som har med Amanda i min klass att göra. Hon har ganska länge nu haft en crush (ej seriös) på en enligt henne "gullig" kines som går på vår skola. Idag gick han förbi Linn, Amanda & mig när vi satt på en bänk och väntade på att alla andra skulle komma. Jag och Linn hinner varna Amanda att hennes älskling var påväg. Först säger hon bara hej till honom. Sen sa hon till oss att hon skulle fråga hur han mår nästa gång han gick förbi. Och precis som hennes dröm så gick han förbi ytterligare en gång. Amanda tar mod till sig och frågar med en gång "Hur mår du?"
Först tittar han bara på henne konstigt och fattar inte. Då upprepar hon samma sak igen. Svaret hon får av honom är något liknande med "Qoå" som vi kunde höra. Sen frågade han "Hur ära det med mig?" Och sen sa han ytterligare en gång "Qoå" och sen gick han. Jag tror nog att han tror att Amanda driver med honom men hon tycker verkligen att han är söt. Han är väldigt kortväxt och verkar inte kunna prata någon vidare svenska. Men är det någon som på något sätt skulle kunna förstå vad han menar med "Qoå", för Amanda vågar knappt prata med honom igen xD
Hon blir typ tårögd varje gång hon ser honom, så jävla gulligt :P
Julgranen togs fram från vinden idag också så imorn blire att ägna dagen åt julpynt. Ska hinna med en julmarknad också. Puss på er!

PLANERING FÖR FEST



Idag kom jag på den brillianta idén om att ha en liten luciafest nästa lördag. Tänk själv vad mysigt att bjuda dom bästa från klassen och några utanför klassen och käka gott och ha mysigt! Massor mer tända ljus och roliga lekar. Jag snackade med mina föräldrar direkt när jag kom hem och jag fick det :D Så nu blir det att planera inför den 13:de och se hur många som kommer och har tid. Haha, tänk vilka små ideér man får för sig bara sådär:P
Idag har det väll inte hänt alltför mkt. Bara det att det snackades oerhört mycket som chips hit och dit i klassen. Sen nästa lektion vi hade med Annika så sa hon att vi skulle ha mingelparty och berätta om dom engelskaböckerna vi läser. "Fast tyvärr utan allt sån gott som cider & chips"
Alla i hela klassen typ skrek ut "CHIIPS" och började asgarva. Där framme stod en lärare som inte hade en aning om vad hennes elever snackade om xD
Idag fick vi också reda på att vår mentor och engelsklärare Annika är gravid. Hon skulle få barnet i slutet av April snackade hon om. Jag känner på mig att barnet kommer i Maj....

Har inte varit på jättehumör i skolan idag så det har varit lite segt. Men på matten idag fick vi sitta med powerpoint ist och det var roligare fan :P Molly och jag stack till studiehallen på svenskan också för att kunna få så mycket som möjligt gjort. När jag kom hem satte jag mig och kollade på filmen "Pledge This" med Paris Hilton.....FYSATAN VILKEN SJUK FILM!!!! Som American Pie fast mer för tjejer. Jaja, iaf, Paris är så oerhört jobbig i denna filmen....

Nu ska jag käka varm lussebulle & läsa bok, tjingeling!

HAGLANDE KNÄPPT



Haha, idag växlade jag som fan när det gällde humöret. Ena stunden vad jag nere, andra stunden var jag arg. Ena stunden var jag glad, dom andra 2 stunderna var jag överlycklig och så väldigt galen. När Amanda & Johanna kom bort idag och vi fick snacka rejält så blev jag på mycket bättre humör...och på galet humör också. Vi stod utanför bageriet och kollade in och fick se att både 2orna & 3orna var i produktion. Några sekunder senare tittade vi ut och fick se hur det haglade ovanligt mycket utanför skolan. Jag fick ett ryck, sprang ut med Johanna efter mig. Ställde mig på asfalten och började snurra runt. Jag var så varm....så jag gjorde bort mig....
Jag drog ut tröjan så hagelkulorna ramlade innanför tröjan lite. Tittade sedan åt vänster och såg ett gäng med typ mattanter som stod och rökte och nästan alla tittade på mig, förutom någon som grejade med sina cigg. Snabbt sprang jag därifrån och mötte inne i skolan en skrattande Johanna & en skrattande Amanda! Hahhahahahaha, fysatan vad jag gillar dom kvinnorna! 

I thought I could trust you, but guess I was wrong..... 

BRITTAN PÅ HÖGSTA NIVÅ & ISHALLEN



Idag var det lite skrattretande händelser i bageriet. Vi spelade julmusik, och jag blev förvånad över att Hasse valt jullåten med Britney Spears. Vet inte vad den heter men refrängen går typ "Santa can you hear me, i have been so good this year..." När vi spelat om låten några gånger så var det en tjej i min klass som blev irriterad och bytte låt. Några freakade, bla jag xD Så nu avskyr typ alla henne mer än innan. Haha, om det blir jullåtar nästa vecka också så kanske vi vågar göra samma sak :P

Idag var vi också i ishallen. SKITKUL! Senast jag stod på ett par skridskor tror jag var i 4:an. Jag tycker det gick bättre än förväntat för jag klarade att åka själv några gånger. jag vill verkligen lära mig att åka skridskor. Tror jag ska försöka antingen dra dit pappa eller någon kompis någon gång. Ishallen är man ju inte alltför ofta i direkt.


Kören idag också. Tessan i min klass tog sig till Smedby där jag bor och så följde hon med mig till kören. Det gick bra och vi fortsatte öva på luciasångerna vi ska sjunga den 13:e. Så mycket annat har inte hänt idag. Imorgon är det skola som vanligt.


Godnatt =)


HALV FLAGGSTÅNG I SKOLAN IDAG......



Ja, som rubriken beskriver så har skolan varit lite extra tuff. En av mina vänner har blivit av med en klasskompis och jag har varit extra slö idag. Allt jobbigt på en gång. Jag kände inte Marcus, men endå funderar man ju. Han begick självmord igår lunchtid.....
Varför?! Såg en bild på honom och han såg ut som vilken kille som helst utan problem. Men det är väll just det, att man aldrig vet. Man vet aldrig vad som försigår bakom en glad, sprudlande människas väggar. jag skulle aldrig kunna tänka mig att bli av med någon av mina klasskompisar! Men vad jag förstår så var och är han en väldigt omtyckt person som oftast var på strålande humör. Känns faktiskt ganska skönt att jag inte visste vem han var för jag hade inte orkat med att vara ledsen just nu. Jag är i en period i livet just nu när jag stegvis vill klara av saker. Mitt liv har förändrats till det bättre. Jag har så mycket fler vänner nu än jag haft tidigare och det känns så underbart. Men skulle det anordnas en minnesstund på skolan så skulle jag deffinitivt gå på den. För att försöka få en glimt om vem han var som person. Eller nu vet jag ju inte hur minnesstunder i skolan fungerar mene....ja, jag antar att jag är rädd för det där med bortgångar. Jag har inte förlorat någon nära anhörig förut, och hur skönt det än känns och låter så är jag rädd! Hur ska jag reagera när jag får reda på att min kanin Sotis är död? Han är ju som min lillebror! Ja, det skulle absolut bli som att förlora sin lillebror! Eller tänk när mormor, morfar, farmor eller farfar går bort....att inte ha dom där liksom....JAG ÄR SKITRÄDD FÖR DET! Jag ber bara till gudarna att mina föräldrar inte ringer om ett sånt besked när jag är i skolan. Det skulle knäcka mig totalt! Det läskiga när någon går bort är även att hela världen går vidare.....förutom du själv. Har hört att man bara sitter där, även fast man står. Att omgivningen stannar upp fast du ser folk röra sig framåt. De har ett mål, en destination att besöka. Men när som helst kan det vara över för vem som helst. Därför inser man inte förrens man förlorar någon hur viktigt det är att säga de där 3 orden så ofta man kan. "Jag älskar dig" kan göra stor skillnad i en liten människas värld. Oavsätt om man säger det till en person varje dag så betyder och värmer det. Därför tror jag nog att jag ska ta och tända ett ljus nu för Marcus och även tänka på alla jag älskar. <3

Guuuud vad känslor som vällde fram nu. Men jag kände att jag var tvungen
att låta det skrivas ner. Det är ju faktiskt det man har en blogg till för.
Att just kunna skriva sina åsikter och känslor. Tack bloggen för
att du vill ställa upp för mig och aldrig har krånglat :)
Idag bakade vi lussebullar & pepparkakor i skolan
och imorn går livet på som vanligt och vi ska till
ishallen med klassen. Äntligen ska jag lära
mig att stå stadigt på dom där skridskor-
na och verkligen lära mig att åka.
För man vet ju som sagt var
aldrig när livet kan ta slut
:(  Puss på er!


R.I.P Marcus!

RSS 2.0